Weekend naar Rome

posted in: Reisinformatie | 0

De Italiaanse stad Rome is een van de mooiste steden van Europa. Een van de dingen die de stad zo populair maakt is de veelzijdigheid. Rome staat namelijk bekend om haar architectuur, cultuur en de geweldige Italiaanse keuken. Wil jij ook genieten van alle mooie dingen die Rome te bieden heeft? Boek dan nu een weekend Rome en laat je verrassen door deze fenomenale stad.

Vergelijk direct alle weekendje weg aanbieders naar Rome:

Reizen naar Rome

De meest voor de hand liggende manier om naar Rome te reizen is met het vliegtuig. Er gaan dagelijks directe vluchten vanuit België richting de Italiaanse hoofdstad. De vlucht duurt ongeveer 1,5 uur. Daarnaast kun je goedkoop vliegen naar Rome omdat er veel low-cost airlines naar de stad vliegen. Je kunt al een retourticket naar Rome boeken vanaf enkele tientallen euro’s.

Een andere manier om naar Rome te reizen is met de trein. Een treinreis naar Rome duurt aanzienlijk langer dan een vlucht maar is zeker de moeite waard. Onderweg kun je namelijk andere leuke steden bezoeken en zo zelf bepalen hoe je jouw reis indeelt. Helaas gaan er geen rechtstreekse verbindingen met de trein naar Rome. Je zult dan ook meerdere keren moeten overstappen en gebruik moeten maken van zowel de Thalys, de TGV als de intercity.

plein in rome

Overnachten in Rome

Rome leeft grotendeels van het toerisme. Er zijn dan ook veel hotels te vinden in en om de stad. Het aanbod is zo groot dat er voor ieder budget wel een leuk hotel te vinden is. Belangrijk is dat je goed let op de locatie van het hotel. Rome is een grote stad en wanneer het hotel een ongunstige ligging heeft, kan het uren duren om naar het centrum te reizen. Kies daarom een hotel dat dichtbij het centrum ligt of zorg ervoor dat er goede verbindingen met het openbaar vervoer zijn. Denk er wel aan dat hotels die in het centrum liggen vaak erg duur zijn, soms wel een paar honderd euro per nacht. Maak dus een goede afweging tussen de ligging en de prijs van het hotel.

Naast hotels heeft Rome ook veel overnachtingsplekken voor mensen met een kleiner budget. Er zijn tientallen hostels maar men met meerdere mensen op een kamer slaapt. Deze hostels zijn vaak erg goedkoop en een goede optie voor studenten en backpackers.

Bezienswaardigheden Rome

Er is in Rome zo enorm veel te zien dat je keuzes zult moeten maken. Tijdens een kort weekend Rome is het namelijk onmogelijk om alle bezienswaardigheden van de stad te bewonderen. Zorg voor genoeg eten en drinken als je er een dagje op uit gaat.

De bekendste trekpleister van Rome is met uitstek het Colosseum. Een bezoek aan dit decennia oude amfitheater mag je zeker niet overslaan tijdens een weekend Rome. Er worden dagelijks rondleidingen door het Colosseum gegeven.

Een andere bekende bezienswaardigheid van Rome is de Trevifontein. Dit is misschien wel de bekendste fontein van de hele wereld. Met een indrukwekkende hoogte van 26 meter en breedte van 22 meter is het daarnaast ook een van de grootste fonteinen. Er is een mythe die zegt dat wanneer je met je rug naar de fontein gaat staan, je ogen dicht doet en aan Rome denkt en vervolgens met de rechterhand een muntje over de linkerschouder in het water gooit, je ooit terug zult keren in de stad.

Andere bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn tijdens een weekend Rome zijn: Vaticaanstad, het Pantheon en de Engelenburcht.

Vergelijk hier alle vliegtickets naar Rome: