Direct naar de aanbiedingen?

Bekijk direct de goedkoopst deals naar Rome op onze aanbiedingen pagina!

Ontdek direct de beste geprijsde aanbiedingen naar Rome, bekijk en vergelijk direct!

Bekijk alle aanbiedingen
vaticaanstad in rome
vliegtickets.be rometui reizenkras reizen romeneckermann reizenworld ticket center citytripsthomas cook citytrips

Vaticaanstad

De kleinste staat ter wereld is met zekerheid het halve vierkante kilometer grote Vaticaanstad. Buiten dat is deze plaatst de hoofdstad van de katholieke kerk en iets wat je gezien moet hebben wanneer je een stedentrip naar Rome doet. In Vaticaanstad wonen 826 mensen die allemaal geestelijk gezind zijn. Vele nonnen en priesters die er wonen komen van buiten het land, waardoor het aantal dubbele nationaliteiten hier enorm is. Vaticaanstad heeft een eigen president die samen met 5 kardinalen de staat aanstuurt. De Paus is de allergrootste leider van de kerk, maar niet zoals veel mensen wel denken het hoofd van Vaticaanstad.

Op zoek naar informatie over Rome? Bekijk onze bezienswaardigheden overzicht!

Kunst in Vaticaanstad

Wanneer je naar Vaticaanstaf afreist zal je veel verschillende kunstwerken tegen komen. Vaticaanstad is gelegen ten westen van de Tiber rivier. De meest bekende gebouwen staan op een wereldwijde erfgoedlijst, waardoor je er tal van authentieke gebouwen van honderden tot duizenden jaren oud kunt bezoeken. De pausen hebben sinds de tijd van de oprichting steeds meer beschikking over geld gekregen. Hiermee zijn gigantische kunstwerken gecreëerd en aangeschaft die we vandaag de dag terug kunnen vinden in het Vaticaan Museum.

kunst vaticaan

Bezoek het Vaticaan Museum

Wanneer je naar Vaticaanstad gaat voor een bezoek ga dan ook eens naar het Vaticaan Museum. Raadzaam is om te zorgen dat je al voor de openingstijd van het museum aan de deur staat, want de wachtrijen kunnen er enorm worden door de grote belangstelling. In de tientallen zalen kan je allerlei kunstwerken vinden die stuk voor stuk de moeite waard zijn om eens te bekijken. Wat dacht je van de Sixtijnse kapel?

Sint Pietersbasiliek

Tijdens je bezoek aan Vaticaanstad kan je er niet omheen. De Sint Pietersbasiliek is gebouwd op het oude Circus van Nero. Voor zover bekend is, is de eerste apostel Petrus op deze plaats gekruisigd en begraven. Het eerste ontwerp van deze prachtige basiliek is gemaakt door Constantijn de Grote. Door de jarenlange ontwikkeling zijn er door meer mensen ontwerpen gedaan die goed terug te zien zijn in delen van het gebouw. Bij jouw reis naar Vaticaanstad zal je versteld zijn van het gebouw en het bekende Sint Pietersplein.

Reizen naar Vaticaanstad

Om naar deze mini staat te kunnen reizen kan je kiezen uit tal van reisaanbieders. Velen bieden een rondreis, maar ook met een korte stedentrip kan je een bezoek brengen aan deze overweldigende kleine staat. Je zal versteld staan van alle bouw- en kunstwerken. Vergeet vooral niet je camera mee te nemen om deze unieke ervaring vast te leggen.

Sources:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vaticaanstad

http://www.katholiek.org/vaticaanstad.php

Over ons: Citytrip RomeXL.be

CitytripRomeXL.be is opgezet om het voor onze bezoekers gemakkelijker te maken citytrips naar Rome te vergelijken. Deze website is samen met onze betrouwbare Citytrip Rome aanbieders tot stand gekomen om zo het navigeren tussen alle citytrip Rome aanbieders te versnellen.

3 Trackbacks

  1. By Weekend naar Rome - CitytripRomeXL.be on 25 april 2016 at 12:51

    […] bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn tijdens een weekend Rome zijn: Vaticaanstad, het Pantheon en de […]

  2. By Rome bezoeken - CitytripRomeXL.be on 3 december 2016 at 18:28

    […] wordt gebruikt • De Trevifontein, een van de grootste en beroemdste fonteinen ter wereld • Vaticaanstad, het thuis van de paus en het rooms-katholiek […]

  3. By Last minute Rome - CitytripRomeXL.be on 12 februari 2018 at 13:44

    […] Colosseum, de Trevifontein, Vaticaanstad en de Spaanse trappen. Dit zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden in wereldstad Rome. Rome […]

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*