TreviFontein

Op de plaats waar zich nu de Trevifontein bevindt hadden veel pauzen eerder al de plannen om een grootse monumentale fontein te maken. Er werden vele grootse plannen ingediend om de bouw te doen, maar pas in 1732 was het paus Clemens XII die een plan onder ogen kreeg waar hij wat in zag. In de fontein vinden we aan de bovenkant het pauselijke wapen terug. De bouw van de fontein heeft zo’n 30 jaren in beslag genomen, waarbij het uiteindelijke ontwerp zoals we het nu kennen ontworpen was door Nicola Salvi. Een indrukwekkende fontein waar je uren naar kunt kijken. Deze fontein kan je uiteraard bezoeken wanneer je op vakantie bent in Rome voor een rondreis of een citytrip.

De beelden van de Trevifontein

Als je de fontein ziet zal je zien dat de nadruk gelegd is op het centrum van dit bouwwerk. Hier zie je Neptunes, waarbij je onder hem tussendoor wat rotsen twee Tritonen ziet gemaakt met paarden. Het ene paard dat is afgebeeld is rustig en het andere staat al steigerend. Dit laatste paard is neergezet als symbool voor het onverwachtse van de zee, dat doet wat hij wil. Het klotsende water in de fontein moet de kracht van het water in de oceaan voorstellen. Deze beelden die in de fontein verwerkt zijn, zijn gemaakt door Maini en in een later stadium helemaal afgemaakt door Pietro Bracci.

Voor meer bezienswaardigheden navigeert je naar onze bezienswaardigheden in Rome lijst.

Een unieke belevenis

Ben jij op stedentrip of misschien wel van plan om te gaan, dan mag een bezoek aan de Trevifontein uiteraard niet ontbreken. Deze unieke belevenis is iets waar je het nog vele jaren over zal hebben. Wellicht heb je de fontein al een keer eerder gezien, maar dan in films zoals La dolce vita uit 1960. Het water dat door de fontein stroomt is uiterst zuiver. Dit water komt namelijk uit een special waterbron waar heel vroeger Engelse inwoners bediende water lieten halen om een heerlijke kop thee te zetten.

Trevi rome

Terugkomst

Aan de fontein zit een mooi verhaal vast wat leuk is om te weten voor je er naartoe reist. Op de bodem zal je veel geld zien liggen dat er in wordt gegooid door de bezoekers. Een stoort van traditie is het geworden om bij het weggaan van de fontein een soort van afscheid te nemen. Ga met je rug naar de fontein staan en gooi er een muntje in. Dit afscheid betekend niet dat je voorgoed weg zal gaan en ooit toch nog eens terug zal komen. Wil jij dit met eigen ogen zien of zelf beleven, waag de reis en bezoek de prachtige Trevifontein zelf.

 

 

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rome . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit