Trein naar Rome

posted in: Reisinformatie | 0

De Italiaanse stad Rome barst van de cultuur en schitterende oude bouwwerken. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen vanuit de hele wereld deze prachtige stad. Elk jaar weer maken duizenden Belgen een citytrip naar Rome. U kunt met het vliegtuig binnen enkele uren landen op de luchthaven van Rome. Er is echter een manier van reizen die veel origineler is en steeds populairder wordt!

De treinreis begint bij Oui SNCF, u kunt ook contact opnemen met Oui SNCF om verder geholpen te worden!

Trein naar Rome

Een leuke en avontuurlijke manier om naar Rome te geraken is reizen met de trein. Een treinreis naar Rome duurt weliswaar een stuk langer dan vliegen maar is zeker de moeite waard. Onderweg komt kom je langs de mooiste landschappen en steden. Daarnaast kun je ook enkele tussenstops om interessante steden te bezoeken. Er zijn diverse opties om met de trein naar Rome te reizen vanuit België.

Handige berichten met informatie over reizen naar Rome:

Het is mogelijk om vanuit België ( Brussel)  rechtstreeks de trein naar Rome te nemen. U zult meerdere keren moeten overstappen tijdens uw reis. Veel reizigers combineren een citytrip naar Milaan en Rome. Zij blijven dan enkele dagen in Milaan om vervolgens door te reizen naar hun eindbestemming: Rome. Tussen Milaan en Rome kunt u gebruik maken van de zogenaamde Rode Pijl. Dit is een hogesnelheidslijn die snelheden van 320 kilometer per uur kan halen.

Tarieven trein naar Rome

Wanneer u met de trein naar Rome reis kan dit via Oui SNCF. Om op het centraal station van Rome te komen reist u vaak met zowel de TGV, de Thalys en de intercity. De tarieven kunnen hierdoor verschillen afhankelijk van de vervoerder en de periode. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie over reizen met de trein naar Rome of tarieven ( op deze website ).

Stations in Rome

Rome heeft meerdere treinstations waar u kunt uitstappen. Het meest waarschijnlijk is dat u uitstapt bij het centraal station van Rome, Roma Termini. Vanaf dit moderne station kunt u eenvoudig doorreizen met de metro, bus of de taxi naar het centrum van de stad.

Het op een na grootste treinstation van Rome is Rome Tibertina. Dit station ligt in het noordoosten van de stad. Het kan handig zijn om hier uit te stappen wanneer uw hotel in deze wijk ligt. Vanaf Rome Tibertina kunt u via de metro en bus naar het centrum van de stad reizen.

Een ander, kleiner, station in Rome is Rome Ostiense. Dit station in het zuiden van de stad heeft ook goede verbindingen naar het centrum.

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rome