Thermen van Caracalla

Ga je voor een stedentrip naar Rome of ben je langer op vakantie, het maakt niet uit! Wanneer je naar Rome gaat mag je de Thermen van Caracella echt niet missen. Keizer Caracalla liet in het jaar 212 na Christus deze Thermen van Caracalla bouwen. Dit was in die tijd de grootste badinrichting van Rome. Met een oppervlakte van ruim 11 hectare. Het bouwwerk werd pas volledig afgerond zo’n 20 jaar na het starten van de bouw.

Bekijk onze bezienswaardigheden Rome lijst voor meer bezienswaardigheden in Rome!

Het bouwwerk van de Thermen van Caracalla

Als je de Thermen van Caracalla nu ziet zou je denken dat dit vroeger een hele sombere bedoeling moet zijn geweest. Toch zou je de binnenkant eens moeten hebben gezien. Deze was voorzien van de meest luxueuze inrichting met marmeren wanden, voorzien van de vele mozaïek en gestuukte wanden. Verder werd er in deze tijd veel gebruik gemaakt van pilaren die reusachtige ruimtes konden creëren. In de tijd dat de Thermen daadwerkelijk bezocht konden worden was het voor ruim 1600 mensen mogelijk om plaats te nemen in dit enorme bouwwerk. Veel Romeinen gingen dan ook dagelijks na het werk even naar de Thermen van Caracalla om tot rust te komen en even lekker te ontspannen. In 538 konden de Thermen helaas niet meer worden gebruikt door aanvallen van de Goten die vrijwel alles vernielde.

Ontdekkingen bij de Thermen van Caracalla

In de zestiende en negentiende eeuw zijn er al veel onderzoekers op zoek gegaan naar historie door opgravingen te doen. Door de jaren heen zijn er tal van standbeelden, bassins en mooie mozaïeken gevonden.

De Thermen van Caracalla in deze dagen

Tegenwoordig kan je de Thermen van Caracalla bezoeken tijdens een stedentrip Rome of tijdens een langere vakantie uiteraard. In de zomermaanden worden er vele voorstellingen gegeven en worden de Thermen gebruikt als openluchttheater. De opera voorstellingen die je hier in open lucht kunt bekijken zijn erg populair bij de lokale bevolking en trekken uiteraard vele toeristen. In Rome wordt dit gezien als één van de meest populaire attracties van het zomerseizoen. Niet alleen worden er operavoorstellingen georganiseerd, maar ook wordt er met enige regelmaat een balletvoorstelling voorgeschoteld.

Citytrip Rome

Wil je ook de beleving van het openlucht theater ervaren en zien waar vroeger die gigantische badplaats was? Kies voor een citytrip Rome en maak het allemaal zelf mee. Deze unieke kans mag je echt niet missen. Voor de meest zachte prijzen kan je al in Rome belanden en tijdens je citytrip deze mooie bezienswaardigheid ontdekken.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rome .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit