Shoppen in Rome

posted in: Reisinformatie | 0

Rome is de hoofdstad van Italië en staat vooral bekende om de oude bouwwerken en de cultuur. Het Colosseum en de Trevifontein zijn wereldberoemd en worden elk jaar door miljoenen toeristen bezocht. Rome is echter ook een van de mode-hoofdsteden van de wereld. Je kan daarom ook geweldig shoppen in Rome. Twijfel dus niet langer en boek een citytrip naar Rome en shop till you drop!

Voor shoppen in Rome moet je bij onderstaande aanbieders zijn!

Shoppen in Rome

Het mooie van shoppen in Rome is dat er voor elk budget leuke winkels zijn. Alle grote designermerken zijn vertegenwoordigd. Hier betaal je makkelijk een paar duizend euro voor een mooie outfit. Er zijn echter ook talloze kleinere boetiekjes en winkels waar je voor weinig geld een hippe outfit kunt scoren. Rome heeft meerdere gebieden waar je goed kunt winkelen. Wij hebben voor jou de beste plekken om te shoppen in Rome op een rijtje gezet.

vrouwen shoppen rome

Via dei Condotti

De bekendste winkelstraat van Rome is Via dei Condotti. In deze wat duurdere winkelstraat zijn alle bekende merken met een eigen winkel vertegenwoordigd. Ook zijn er veel dure juweliers te vinden. Ook wanneer je niet het budget hebt om in deze straat te shoppen, is het nog een bezoek waard. Het is heerlijk om op een terrasje met een goed kopje koffie mensen te kijken. In de Via dei Condotti wordt namelijk erg uitgesloofd met dure kleding en dito auto’s. Wanneer je gaat shoppen in Rome is een bezoekje aan deze straat eigenlijk verplicht.

Via Cola di Rienzo

Via Cola di Rienzo is een van de grootste winkelstraten van de stad. Het is aanzienlijk minder druk dan op de Via dei Condotti. Dit maakt shoppen een stuk gemoedelijker. Via Cola di Rienzo ligt vlakbij het Vaticaan. Het is daarom goed mogelijk om een bezoekje aan deze winkelstraat en het Vaticaan te combineren.

Boek direct vliegtickets naar Rome om te shoppen in de winkelstraat Cola di Rienzo!

Via Cola di Rienzo heeft vooral veel kleine winkeltjes waar je exclusieve plaatselijke delicatessen kunt kopen. Ook de kledingboetiekjes zijn goed vertegenwoordigd. Een van de bekendste delicatessen winkels is Castroni. Hier kun je werkelijk alles kopen dat in de Italiaanse keuken wordt gebruikt. Je vindt op Via Cola die Rienzo ook enkele grotere ketens.

Shoppingmall Galleria Porta di Roma

Rome is het thuis van een van de grootste overdekte winkelcentra van het land: Galleria Porta di Roma. Hier kun je prima terecht is wanneer het slecht weer is, of wanneer je tijdens de hitte juist lekker koel wilt shoppen. Galleria Porta di Roma heeft meer dan 220 winkels, een enorme supermarkt, een bioscoop met 2500 plaatsen en een parkeerterrein met plaats voor meer dan 7000 auto’s. Elk jaar bezoeken maar liefst 13 miljoen mensen dit enorme overdekte winkelcentrum. In de zomermaanden, wanneer er veel toeristen zijn, zijn er in de omgeving van Galleria Porta di Roma allerlei buitenactiviteiten te doen.

Je kunt wanneer je dat wilt wel dagenlang zoet zijn met shoppen in Rome. Voor elke portemonnee zijn er leuke winkels te vinden. Nog een laatste tip: wanneer je rustig wilt shoppen in Rome, ga dan vroeg de deur uit. De Italianen houden er namelijk van om uit te slapen.

Vergelijk alle ticket aanbiedingen naar Rome: