Direct naar de aanbiedingen?

Bekijk direct de goedkoopst deals naar Rome op onze aanbiedingen pagina!

Ontdek direct de beste geprijsde aanbiedingen naar Rome, bekijk en vergelijk direct!

Bekijk alle aanbiedingen
architectuur van rome
vliegtickets.be rometui reizenkras reizen romeneckermann reizenworld ticket center citytripsthomas cook citytrips

Rome tips – bezienswaardigheden en meer

Rome is de hoofdstad van Italië en een van de mooiste steden van heel Europa. In Rome kun je terecht voor architectuur, cultuur en heerlijk eten en drinken. De Romeinen weten als geen ander hoe je van het leven moet genieten. Wil jij jezelf ook onderdompelen in de Romeinse cultuur? Maak dan een citytrip door Rome en ontdek de stad.

Eten en drinken in Rome

Net als in de rest van Italië weet men in Rome precies wat lekker eten en drinken is. In de vele terrassen in Rome kun je genieten van klassieke Italiaanse gerechten en wijnen. Er is voor elk budget wel een leuk restaurant te vinden in Rome. Tip: wanneer je goedkoop wilt eten, zoek dan naar een restaurant buiten het centrum. Restaurants in het hartje van het centrum zijn vaak namelijk erg duur en niet altijd beter.

Architectuur in Rome

Er is zoveel in Rome te zien dat het eigenlijk één groot openluchtmuseum is. Toch zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Rome.

Het bekendste bouwwerken van Rome is uiteraard het Colosseum. Dit amfitheater is al bijna 2000 jaar oud en wordt beschouwd als een van de nieuwe wereldwonderen. Het Colosseum werd vooral gebruikt voor gladiatorengevechten maar er werden ook normale voorstellingen opgevoerd. Dagelijks worden er rondleidingen gegeven door dit indrukwekkende bouwwerk.

De Trevifontein in Rome is misschien wel de beroemdste fontein van de wereld. De fontein is in totaal maar liefst 26 bij 50 meter. De Trevifontein is honderden jaren oud en omgeven door mythes. Zo gaat het verhaal dat je in Rome terug zult keren wanneer je een muntje over je schouder in de fontein gooit.

Wanneer je in Rome bent en houdt van architectuur en cultuur mag je een bezoek aan het Vaticaan eigenlijk niet overslaan. Vaticaanstad is het kleinste land ter wereld en de woonplaats van de paus. Elk jaar trekken duizenden gelovigen naar het Vaticaan om een glimp van de paus op te vangen. Daarnaast is de architectuur van het Vaticaan zeer indrukwekkend. Natuurlijk kun je in het Vaticaan ook het wereldberoemde werk ‘De Schepping’ van Michelangelo bekijken.

Cultuur in Rome

Naast veel bekende oude gebouwen heeft Rome ook erg veel interessante musea. Het oudste museum van Rome is bijna 700 jaar oud en het Musei Capitolini. In dit museum van veel kunstwerken en archeologische voorwerpen getoond.

Daarnaast is ook een bezoek aan de Galleria Borghese absoluut een aanrader. Dit museum is gevestigd in een enorme villa in een uitgestrekt park. De Galleria Borghese heeft een van de grootste en belangrijkste collecties aan kunst ter wereld.

Overnachten in Rome

Rome biedt keuze uit honderden hotels om te overnachten tijdens uw citytrip. In het centrum zijn veel luxe hotels gevestigd in monumentale gebouwen. Een overnachting hier kan soms erg prijzig zijn. De hotels net buiten het centrum zijn zeer goed betaalbaar. Via het openbaar vervoer kun je makkelijk in het centrum van de stad komen. Naast veel goedkope hotels kun je in Rome ook overnachten in een van de vele hostels. Je kunt hier erg goedkoop slapen maar je slaapt meestal wel met meerdere (onbekende) mensen op een kamer.

Over ons: Citytrip RomeXL.be

CitytripRomeXL.be is opgezet om het voor onze bezoekers gemakkelijker te maken citytrips naar Rome te vergelijken. Deze website is samen met onze betrouwbare Citytrip Rome aanbieders tot stand gekomen om zo het navigeren tussen alle citytrip Rome aanbieders te versnellen.

One Trackback

  1. By Goedkope hotels Rome - CitytripRomeXL.be on 16 november 2016 at 14:36

    […] is een stad vol vertier voor jong en oud. Natuurlijk kan je er ontzettend veel bezienswaardigheden vinden, maar er is ook zeker meer dan genoeg te doen als je echt van een sportieve en actieve […]

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*