Rome bezoeken

posted in: Reisinformatie | 0

Rome bezoeken staat hoog op het lijstje van veel reizigers. Rome is vooral populair om wereldberoemde bouwwerken als het Colosseum en de Trevifontein. Rome is echter ook een gerenommeerde stad als het aankomt op mode en de Italiaanse keuken.

Rome bezoeken

Wanneer je Rome gaat bezoeken is het eerste dat je moet doen een vlucht en een slaapplaats boeken. Je kunt ervoor kiezen om een vliegticket en een hotel apart te boeken. Op die manier heb je veel vrijheid om zelf je reisdata en soort hotel te bepalen. Het is vaak echter een stuk goedkoper om en vlucht en overnachting samen te boeken. Veel reisaanbieders geven namelijk aantrekkelijke pakketkorting op reizen naar Rome.

Rome bezoeken? Vergelijk hieronder de aanbieders!

Bezienswaardigheden in Rome

Rome heeft zoveel noemenswaardige trekpleisters dat het onmogelijk is om deze in een korte periode allemaal te zien. Maak daarom keuzes in welke bezienswaardigheden je wel en niet wilt bezoeken. Het is handig om van tevoren een lijstje te maken met dingen die je zeker wilt zien en op basis daarvan de stad te verkennen. Enkele bezienswaardigheden van Rome op een rijtje:

• Het Colosseum, een kolossaal amfitheater
• Het Forum Romanum, het eeuwenoude centrum van de stad
• Het Pantheon, een oude tempel die nu als basiliek wordt gebruikt
• De Trevifontein, een van de grootste en beroemdste fonteinen ter wereld
Vaticaanstad, het thuis van de paus en het rooms-katholiek geloof

Eten en drinken in Rome

Er zijn in Rome talloze restaurants waar je heerlijke Italiaanse gerechten kunt eten. Het is verstandig om restaurants bij de grote trekpleisters van de stad te mijden. Deze zijn vaak erg duur en daarnaast zijn ze volledig ingesteld op toeristen. Voor de echte Italiaanse culinaire ervaring kun je het best naar restaurantjes zoeken in de kleinere straatjes. Een tip: wanneer een restaurant vol zit met Italianen is dit vaak een goed teken!

Echte cafés kent men eigenlijk niet in Rome. Wel zijn er enorm veel kleine bars waar je koffie en andere drankjes kunt kopen. Naast deze bars kent Rome ook een aantal grote discotheken en clubs.

Wil je zelf wat verse groenten, fruit, vlees of vis kopen? Dan is een bezoek aan Mercato Generale zeker aan te raden. Deze grote markt heeft een enorm assortiment aan de meest uiteenlopende voedselwaren.

Weer in Rome

Eigenlijk is de beste tijd om Rome te bezoeken in de lente of de herfst. De temperaturen zijn dan vaak aangenaam, terwijl het in de zomer soms erg heet kan worden. Vooral in een grote stad als Rome kan het dan ook snel benauwend worden. Natuurlijk kun je Rome ook in de winter of zomer bezoeken wanneer je geen problemen hebt met weersomstandigheden.

Taalcursus Italiaans

Als je Rome gaat bezoeken, dan zou het ook handig zijn om een woordje Italiaans te kunnen spreken. Bij NHA kan je Italiaans leren. De cursussen zijn geschikt voor iedereen. Dus voor jong en oud en voor alle niveaus. Gedurende het hele jaar kan je beginnen met je taalcursus. Buongiorno! betekent goedendag. Dit en nog veel meer kunt u straks zeggen als u een bezoek brengt aan het zonnige Italië. Een bezoek aan Italië is natuurlijk pas echt aantrekkelijk als u de Italiaanse taal spreekt. U leert daardoor de Italianen beter kennen, waardoor interessante contacten gelegd kunnen worden. De cursus Italiaans maakt u wegwijs in deze levendige taal.

Inclusief mediaplayer+ digitale geluidsbestanden

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) die op de mediaplayer staan, vindt u ook digitaal terug in uw online leeromgeving:

Bewaren