Last minute Rome

posted in: Reisinformatie | 0

Het Colosseum, de Trevifontein, Vaticaanstad en de Spaanse trappen. Dit zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden in wereldstad Rome. Rome trekt elk jaar miljoenen toeristen die de indrukwekkende oude architectuur van de stad komen bekijken. Ook onder Belgen is een citytrip naar Rome erg in trek, vooral wanneer er geprofiteerd kan worden van goedkope last minutes.

Last minute Rome

Rome is erg populair onder veel Europeanen die een citytrip willen maken van enkele dagen, en dat geldt ook voor de Belgen. Er gaan dagelijks dan ook meerdere vluchten naar Rome van diverse vliegmaatschappijen. Omdat het aanbod zo groot is, kost een vliegticket vaak niet veel. Vooral last minutes naar Rome kunnen erg aantrekkelijk zijn vanwege de lage prijzen. Wanneer je slechts enkele weken voor vertrek boekt kun je vaak profiteren van kortingen. Hotels en vliegtuigen willen namelijk liever vol zitten voor minder geld dan dat er onderbezetting is. Op de pagina ‘Goedkope hotels Rome‘ vind je meer informatie over de mogelijkheid om voordelig een overnachting in Rome te boeken.

rome stad

Je kunt vanuit België goedkoop vliegen naar Rome met de diverse low-cost maatschappijen. Bij deze vliegmaatschappijen kun je vaak voor enkele tientallen euro’s een retourticket naar Rome boeken. Let wel op eventueel bijkomende kosten voor bagage.

 

Bekijk direct alle Last minute Rome aanbieders:

Tips boeken last minute Rome

Let bij het boeken van een last minute altijd goed op of de prijs voor de reis werkelijk lager is dan normaal. Sommige reisorganisaties gebruiken alleen het woord last minute om reizigers aan te trekken.

Daarnaast doe je er verstandig aan om dezelfde reis bij verschillende aanbieders op te zoeken. Zo kan je checken of de last minute naar Rome wel echt goedkoper is dan bij de concurrent. Wanneer je boekt bij een organisatie met laagste prijs garantie kun je geld terug krijgen wanneer de reis elders voor goedkoper wordt aangeboden.

rome bovenaf last minute

Wanneer je een last minute op het oog hebt, wacht dan niet te lang met boeken. Vaak zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer iemand het laatste plekje boekt terwijl jij de reis al een tijdje op het oog had.

Bezienswaardigheden in Rome

Veel mensen denken bij een citytrip naar Rome gelijk aan het wereldberoemde Colosseum. Dit indrukwekkende theater van bijna twee millennia oud is dan ook dé trekpleister van de stad. Elke jaar wordt de stad Rome bezocht door miljoenen toeristen. Een groot deel van hen bezoekt het Colosseum en de bekende Trevifontein. Ook wordt de stad veel bezocht door mensen die een bezoek willen brengen aan Vaticaanstad, de woonplaats van de paus. Er is zoveel moois te zien in Rome dat je makkelijk een paar dagen kunt vullen met het bezoeken van bezienswaardigheden. Ook voor de voetballiefhebbers is er in Rome genoeg te zien. Het stadion van de plaatselijke club AS Rome is erg mooi. Er worden dagelijks rondleidingen door dit stadion georganiseerd.