Forum Romanum

Wanneer je graag een rondreis wilt maken kan je uiteraard op zoek naar tal van bezienswaardigheden. Eén van deze bezienswaardigheden is het Forum Romanum. Vandaag de dag lijkt het Forum Romanum alleen maar een gebied met ruïnes, maar met een goede verbeelding kan je er de dagen van het Romeinse Rijk goed in herkennen. In het Forum Romanum vind je tal van mooie oude stukken die we hieronder met je gaan bespreken.

Rostra

Voor woordvoerders was er in de tijd van het Romeinse Rijk een Rostra. Dit is een platform, waar de woordvoerders hun zegje konden doen richting de bevolking. De Rostra was in de tijd van Caesar voorzien van een laag marmer en straalde heel wat luxe uit. Een bekende spreker die op de Rostra stond was Marcus Antonius, die hier een aantal woorden sprak tijdens de begrafenis van de beroemde Romeinse Keizer.

forum rome

Basilica Julia

In de tijd van de Romeinen werd de Basilica Julia gebouwd zo rond 54 voor Christus. Deze vind je vandaag de dag nog steeds goed terug zien in Forum Romanum. Het gebouw werd gemaakt voor het hof voor de uitspraak in burgerlijke rechtszaken. Met een afmeting van 101 meter lengte en 49 meter was dit een gigantisch gebouw wat al snel werd vernield. Wanneer je Forum Romanum bezoekt kan je echter nog heel goed zien waar het gebouw gestaan heeft en hoe het origineel in die jaren ingedeeld geweest is.

forum romanum in rome van binnen

Tempel van Romulus

In Forum Romanum staat de tempel van Romulus. Deze tempel staat tegenover het bekende huis van de Vestaalse Maagden en is in een cirkel opgebouwd. Doordat vroeger de kerkelijke het gebouw hebben betrokken is dit gebouw grotendeels nog helemaal intact. In deze tempel zie je als voordeur een grote bronzen deur die nog nooit vervangen is. Je kunt dus door de originele deur deze tempel betreden wat een mooi gevoel geeft tijdens het bezoek aan Forum Romanum.

Klik hier voor de volledige lijst bezienswaardigheden.

Bezoek Forum Romanum zelf

Uiteraard kunnen wij nog veel meer bezienswaardigheden van Forum Romanum benoemen, maar het is veel mooier om deze historische plaatse zelf te bezoeken. Je kunt hier met eigen ogen de vroegere beginselen en eindiging van het Romeinse Rijk terug vinden. Wanneer je erg geïnteresseerd bent in historie is dit echt iets wat je een keer gezien moet hebben. Bij een citytrip Rome mag dit zeker niet ontbreken.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rome .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit