Direct naar de aanbiedingen?

Bekijk direct de goedkoopst deals naar Rome op onze aanbiedingen pagina!

Ontdek direct de beste geprijsde aanbiedingen naar Rome, bekijk en vergelijk direct!

Bekijk alle aanbiedingen
Colloseum rome
vliegtickets.be rometui reizenkras reizen romeneckermann reizenworld ticket center citytripsthomas cook citytrips

Colloseum in Rome

Ga je voor een rondreis Italië of kies je voor een stedentrip naar Rome? Een bezoek dat zeker niet mag ontbreken in jouw trip is die aan het Colosseum in Rome. Hier werden vroeger door de Romeinse Keizers hevige beslissingen gemaakt waarbij de dood kon volgen. Het Colosseum is bedacht door de Keizer Flavanius en moest een groot theater worden waar spektakel plaats vond. Toen in het jaar 80 het Colosseum gebouwd werd, was het zijn zoon Titus die het in gebruik mocht nemen. Honderd dagen op een rij werden er spelen georganiseerd, waarbij eer duizenden wilde dieren doorheen gingen.

colloseum binnen

Het Colosseum in de vroegere jaren

In deze tijden kan je natuurlijk veel makkelijker de wereld over. Waar mensen vroeger maanden tot jaren moesten reizen om ergens te komen staan we nu al binnen een paar uur in het Colosseum. Wanneer je hier rond loopt zal je het gevoel van dood nog steeds kunnen zien. In het Colosseum gingen in die tijd veel Gladiatoren het gevecht aan met een zwaard tegen de vele wilde dieren. De gladiatoren die in het Colosseum het gevecht moesten aangaan waren veelal gevangenen uit oorlog, slaven of misdadigers. Op het moment dat de spelen aan de gang ware, was het de baas van de spelen die aangaf of de dood zal volgen of niet. De grote menigte in het publiek deed hieraan mee door hun duim omhoog of naar beneden te houden om aan te geven of iemand mocht blijven leven of niet. De kansen op overleven waren al heel klein, maar het lot werd hier tot op het laatst altijd door de mensen getart.

colloseum zijkant

In onze bezienswaardigheden Rome lijst, vind je meer informatie over bezienswaardigheden in Rome!

Bezoek het Colosseum

Wanneer je geïnteresseerd bent in historie en graag het Colosseum zelf wilt bezoeken en ervaren kan dit altijd. Er zijn verschillende rondreizen en stedentrips mogelijk waarbij het Colosseum zeker niet overgeslagen hoeft te worden. Een bezoekje aan het Colosseum is overigens niet heel duur. Voor een tarief van zo’n 12 euro ben je al binnen en kan je dagelijks kijken naar deze prachtige Italiaanse bezienswaardigheid. Het Colosseum is een aantal jaren geleden gerenoveerd om de bezoeken mogelijk te houden. Door vervuiling van het milieu en ouderdom leek het gebouw veel schade op te lopen. Na de renovatie is het Colosseum weer één van de meest wonderbaarlijke gebouwen ter wereld. Elke dag opnieuw bezoeken vele toeristen het Colosseum om het gevoel van vroeger met eigen ogen te kunnen zien en ervaren.

Over ons: Citytrip RomeXL.be

CitytripRomeXL.be is opgezet om het voor onze bezoekers gemakkelijker te maken citytrips naar Rome te vergelijken. Deze website is samen met onze betrouwbare Citytrip Rome aanbieders tot stand gekomen om zo het navigeren tussen alle citytrip Rome aanbieders te versnellen.

3 Trackbacks

  1. By Last minute Rome - CitytripRomeXL.be on 1 mei 2016 at 17:05

    […] stad. Elke jaar wordt de stad Rome bezocht door miljoenen toeristen. Een groot deel van hen bezoekt het Colosseum en de bekende Trevifontein. Ook wordt de stad veel bezocht door mensen die een bezoek willen […]

  2. […] bekendste bouwwerken van Rome is uiteraard het Colosseum. Dit amfitheater is al bijna 2000 jaar oud en wordt beschouwd als een van de nieuwe wereldwonderen. […]

  3. Klik hier voor meer informatie over het Colosseum in Rome.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*