De mooiste bezienswaardigheden in Rome

Nog niet overtuigd om een citytrip naar Rome te maken? Bekijk dan is deze geweldige lijst met de top 5 bezienswaardigheden in Rome! Elke bezienswaardigheid is op deze pagina kort beschreven en uitgebreid beschreven op de desbetreffende pagina.

1. Colosseum

Iedereen die naar Rome wilt gaan kent het Colosseum wel, dit schitterende Amfitheater werd oorspronkelijk gebruikt voor de gladiator spelen in de Romeinse tijd, een film die een goede indruk geeft van hoe dit te werk ging is “Gladiator”! De bloeddorstige spelen in dit theater hebben eeuwenlang plaatst gevonden totdat het 404 na christus werd verboden. Wanneer je het Colosseum bezoekt kan je deze tijden van de geschiedenis herleven!

colloseum

Klik hier voor meer informatie over het Colosseum in Rome.

2. Forum Romanum

Het Forum Romanum is Rome is een grote ruïne vaak zelfs nog indrukwekkender gevonden dan het Colosseum! Het plein was in de Romeinse tijd het middelpunt van alle politieke, juridische en religieuze activiteiten. Er is bij het Forum Romanum veel te leren over de echte Romeinse geschiedenis en is daarom ook een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Rome.

Forum Romanum

Klik hier voor meer informatie over het Forum Romanum in Rome.

3. Vaticaanstad

Het kleinste land in de wereld en het middelpunt van het Katholieke geloof, dit is Vaticaanstad de stad waar de paus woont! Vaticaanstad bevind zich midden in de stad Rome en staat bij veel mensen hoog aan hun lijstje als ze een citytrip Rome maken. De stad staat vol prachtige historische bezienswaardigheden met onder andere de Sixtijnse kapel en het Sint-Pietersplein!

vaticaanstad

Klik hier voor meer informatie over Vaticaanstad.

4. Trevifontein

De Trevifontein bevind zich aan het Piazza di Trevi en staat bekend als een van de mooiste fonteinen in de wereld. Met een hoogste van maar liefst 26 meter en een breedte van 22 meter is dit werkelijk een gigantisch pracht om te bezichtigen! Er gaan rondom de Trevifontein veel mythes en door het simpelweg te vragen kan je deze mythes zelf ook ontdekken, liefde, geluk en het nogmaals bezoeken van Rome zijn een van deze mythes. De mythes staan goed beschreven in het volledige artikel!

trevifontein

Klik hier voor meer informatie over de Trevifontein.

5. Thermen van Caracalla

De Thermen van Caracalla is een van de vele prachtige badplazen in Rome, deze springt eruit doordat het maar liefst 11 hectare groot is! De binnenkant is een werkelijke pracht om te ontdekken!

Thermen van Caracalla

Klik hier voor meer informatie over de Thermen van Caracalla.

Onze bezienswaardigheden lijst over Rome zal op termijn steeds groter worden, ben jij een echte geïnteresseerde?! Check dan regelmatig terug op de website van CitytripRomeXL!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rome Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

Vergelijk hier direct alle tickets naar Rome Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit